До часове се решава за „ГОРУБСО“

До часове се решава за „ГОРУБСО“
Нито един от вече станалите известни по-рано инвеститори с интерес към „ГОРУБСО“ не се е отказал, уточни Добрев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До няколко часа се очаква да бъде разрешен казусът с „ГОРУБСО–Мадан“, оповести на извънредна пресконференция министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Въпреки че тя бе свикана с очакването да стане ясно името на новия инвеститор в дружеството, министър Добрев отказа да го обяви с мотива, че преговорите продължават и в момента, предаде Дарик радио.

Нито един от вече станалите известни по-рано инвеститори с интерес към „ГОРУБСО“ не се е отказал, допълни Добрев, като отказа конкретни отговори на зададени му от журналистите допълнителни въпроси.

Правителството ще настоява при прехвърлянето на собствеността на „ГОРУБСО–Мадан“ на първо място да се изплатят работните заплати, осигуровките и данъците, заяви социалният министър Тотю Младенов по време на парламентарния контрол.

По думите на Младенов в момента „главният герой е собственикът на това предприятие и ако има малко морал, той трябва да плати заплатите, а не да създава национални проблеми“.

#Горубсо-Мадан #Делян Добрев #министър на икономиката #енергетиката и туризма #инвеститор #социален министър #Тотю Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"