Какво значение има полът на президента?

Какво значение има полът на президента?
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Казват, че жената е създадена след мъж, защото за всеки шедьовър трябва чернова. Дали това е вярно, или не, е философски въпрос. Факт е обаче, че с някои неща жените се справят по-добре от мъжете.

И макар че години наред се е смятало, че дамите не разбират от политика и че това е типично мъжка област, колкото повече време минава, толкова това твърдение се опровергава. Примерите в историята за жени, които са успели да извоюват най-различни свободи за нежния пол са безброй.

Къде обаче се намира малка България на фона на световните процеси? Вчера министър-председателят Бойко Борисов в приветствието си до участниците в Общото събрание на "Жени-ГЕРБ" в НДК заяви: "защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме". Това негово изказване бързо стана повод за различни коментари. Част от тях предположиха, че премиерът не харесва вече сегашния президент Росен Плевнелиев и иска да го смени. Според други по този начин Борисов разсейва съмненията, че има амбиции за президентския пост. Трети пък счетоха, че не трябва да се отдава чак такава значимост на думите на премиера.

"Не се задълбочавайте по темата за жена президент", заяви днес вицепремиерът Румяна Бъчварова. По думите й това е най-любезното нещо, което Борисов е могъл да каже на присъстващите там. "Какво очаквате премиерът да каже на Форум на жени на ГЕРБ", изтъкна тя.

И все пак темата жена да бъде начело на България не е от вчера, нито от днес. Още преди години твърдения, че пророчицата Ванга е предсказала, че жена ще оправи нещата, разбуниха духовете. От тогава най-различни гадатели и хора, които контактуват с отвъдното, направиха подобни предсказания.

В крайна сметка обаче хората няма да се вълнуват много дали жена или мъж ще поеме „кормилото“ на страната. По-важно ще е този човек да си свърши работата и да изведе родината ни на първите места в положителните класации. А дали пророчествата ще се сбъднат... ще поживеем и ще видим!

#жена #президент #Бойко Борисов #пророчества

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници