Университетите с лицензи и статут на професионални спортни клубове?

Университетите с лицензи и статут на професионални спортни клубове?
Красен Кралев, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Университетите ще имат възможността да получат лицензи и статут на професионални спортни клубове, заяви във Варна министърът на спорта Красен Кралев. Това по думите му е предвидено в нов закон за спорта.

Смятаме, че по този начин ще увеличим интереса и на студентите към участие в спортните първенства, и ще дадем възможност на някои от федерациите да получат финансова подкрепа с включването на нови и свежи сили в техния състав, на нови отбори, които ще повишат качеството на шампионатите, обясни Кралев.

Съвсем спокойно според него университетите биха могли да получат разрешение да бъдат лицензирани да членуват в съответните федерации. С тяхната регистрация да участват в професионалните състезания, защото в момента знает, че според Закона за висшето образование те няма как да финансират друго юридическо лице, макар и да е било то спортен клуб.

Министърът инспектира днес ремонта на Двореца на културата и спорта във Варна, който върви по график и за който държавата отпусна близо 10 милиона лева.

#закон за спорта #спорт #университети #лиценз #статут #спортни клубове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай