Конкурс за най-красиви роми

Конкурс за най-красиви роми
Мис "Василица 2014"
A A+ A++ A

10 момичета и 10 момчета от ромски произход ще се борят за престижната титла „Мис и Мистър Василица 2015” на 13 януари. Поводът е един от най-големите и най-почитаните празници, които празнуват всички роми - Василица или Банго Васил.

В журито на конкурса са Оля Ускова-председател, бизнесдамата Ваня Червенкова, Марян Станков – Мондьо и Атанас Лазаров – организатор на Мистър България 2012 и Мистър София 2011 и 2014, съобщиха от ПРофайл.

На събитието ще присъстват ромският лидер Рангел Богданов – общински представител на Елин Пелин, Миленко Миленков от Фондация Младеново, Наталия Бондаренко,бизнесдамата Цвете Борисова, Мария Шахин, Соня Костадинова, Наталия Идакиева – дирекция култура на Столична Община, представители на Софийска община и на Министерството на културата и на Министерството на социалната политика.

Участниците ще подгреят Мето и Нора с оркестър „Диаманти”.

Преди самото начало на конкурса ще бъде открита и изложба “Различия в нова светлина” на фондация „Младеново”. Целта е да се покаже, че въпреки тежкия живот, ромиге са умели занаятчии, земеделци, животновъди, музиканти, артисти и художници. Изложбата е своеобразен апел да загърбим езика на омразата и на противопоставянето, за да продължим заедно напред със съзнанието, че всяко различие е богатство, което трябва да ни сплотява.

#роми #конкурс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници