Тръгват проверки на 18 потенциално опасни язовири във Видинско

Тръгват проверки на 18 потенциално опасни язовири във Видинско
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тръгва проверка на 18 потенциално опасни язовири във Видинско. Проверката е разпоредена със заповед на областния управител Момчил Станков на основание Закона за администрацията, Закона за защита при бедствия и Закона за водите, съобщиха от Областната администрация във Видин.

Експерти ще преглеждат дали техническото и експлоатационното състояние на водните обекти е на ниво и дали са изпълнени предписанията за поддръжката им, издадени след проверка през октомври миналата година.

Сред водоемите, които ще бъдат проверени са седемнадесет язовира и едно съоръжение за водохващане (изравнител), повечето от които се стопанисват от "Напоителни системи" ЕАД и общини.

Комисията започва работа под ръководството на заместник областния управител Огнян Ценков. Първите обекти, които ще инспектира, са язовирите "Бяла Рада" (община Видин), "Нишор" (община Бойница), "Кула" и "Полетковци" (община Кула).

В състава на комисията са включени експерти от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", "Напоителни системи" ЕАД – клон Видин, Областна дирекция "Земеделие" – Видин; НЕК, Предприятие "Язовири и каскади", "Басейнова дирекция за управление на водите – Дунавски район с център Плевен", областната администрация и общините Белоградчик, Брегово, Бойница, Видин, Димово, Кула, Макреш, Ново село, Ружинци, и Чупрене.

#язовири #опасни #проверка #Видин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници