Бриго Аспарухов: Европа много отдавна си отгледа терористите

Бриго Аспарухов: Европа много отдавна си отгледа терористите
A A+ A++ A

"Европа трябва да затегне сигурността, трябва да изсърба горещата супа, която Америка забърка в Близкия изток". Това заяви експертът по национална сигурност генерал Бриго Аспарухов по повод терористичните атаки във Франция.

По думите му терористите в Европа вече са факт.

„Европа много отдавна си отгледа терористите. Ако във Франция са в покрайнините, то в Берлин са в центъра“, обяви той в ефира на Би Ти Ви и обясни, че това се е получило след като страната се е обединила.

Според генерала обаче проблемът с крайните екстремисти се е появил, тъй като Америка ги е подценила.

„В Близкия изток гори огън. Там се появи обект като „Ислямска държава”, която не е призната, но създава интерес. Виждаме, че хора се присъединяват към тях", заяви още експертът. Той допълни, че  хората не вярват на институциите и това е страшно.

"МВР и ДАНС са службите и трябва да им вярваме. ДАНС в Пазарджик се опита да вземе превантивни мерки, а ние ги оплюхме. Защо, защото действат превантивно. Резултатът може да дойде, резултатът е, че се видя, че има служби. Ислямският радикален фундаментализъм е голямата опасност”, обяви генерала.

Той коментира и бежанския поток. „Войска на границата не трябва да има. Срещу беглеца от смъртта прегради няма. Той бяга от смъртта и ако оцелее. Ние не можем да спрем този поток, а просто трябва да го канализираме”, завърши Аспарухов.

#Близкия изток #Атака #терористи #Бриго Аспарухов #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници