САЩ предупреждават за глобална терористична заплаха

САЩ предупреждават за глобална терористична заплаха
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Съединените щати предупреждават за опасност от глобална терористична заплаха. В съобщение на Държавния департамент се казва, че американците трябва да внимават за терористични действия и насилие по цял свят, след атаките срещу списание „Шарли Ебдо” и еврейски магазин в Париж.

„Терористични атаки, независимо дали от свързани с терористични организации, имитатори или отделни извършители, са напомняне, че гражданите на САЩ трябва да запазят високо ниво на бдителност и да направят нужното да повишат своята безопасност”, се казва в съобщението.

В същото време премиерът на Израел Бенямин Нетаняху помоли правителството на Франция да поддържа високо ниво на сигурност в еврейските квартали, след заложническата криза в кашер-магазин в Париж, съобщи Al Arabiya.

С ликвидирането на терористите, отговорни за нападенията, работата на френските спецчасти не свършва. Още от петък вечерта полицията работи по издирването на съучастници на атентаторите, които убиха 17 души при терористични атаки, предаде Би Би Си.

Една от ключовите фигури е Хаят Бумеден, приятелка на Амеди Кулибали, който взе заложници в еврейски магазин в източната част на Париж и бе убит при щурм на полицията. Тя е била с Кулибали, когато в четвъртък е убил полицайка във френската столица. Властите предупреждават, че Хаят Бумеден е „въоръжена и опасна”.

#САЩ #Шарли ебдо #Франция #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници