Върнаха "Белведере" и "Домейн Менада" на собствениците

Върнаха "Белведере" и "Домейн Менада" на собствениците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Настъпи обрат в хода на делото по несъстоятелността на дъщерните дружества на френската фирма "Белведере". Причината е, че ръководството на Софийския градски съд става обект на проверка от Висшия съдебен съвет и не е изключено завеждането на дисциплинарни производства.

Софийски градски съд върна на собствениците управлението на "Белведере" и "Домейн Менада". Новият докладчик по делото съдия Валентин Бойкинов прие разглеждането на делото за фалита, съобщиха от съда.

Делото "Белведере" е изпратено незабавно на Софийски апелативен съд за произнасяне по частни жалби срещу определението на съда за налагане на привременните обезпечителни мерки. На 28 ноември 2014 г. съдия Ченалова лиши двете дружества от право да управляват и да се разпореждат с имуществото си. Тогава на временния синдик Панайот Велков бе дадено право да управлява и да се разпорежда с имуществото на тези две дружества. Сега съдебния състав опменил това.

Съдия Валентин Бойкинов приема разглеждането на делото и оставя без уважение искането за отвод. Той е четвъртият съдия по това дело. Трима вече си направиха отвод. Това бяха Пламен Колев, Румяна Ченалова и Хайгухи Бодикян.

Съдия Бойкинов засега оставя без движение делото за несъстоятелността на двете фирми, тъй като открива нередовности в исковите молби на кредиторите – "Тайм арх" и добавените впоследствие "Принцес кар"ЕООД и Агротехнолоджи-ЕООД". 

#Белведере #Софийски градски съд #Софийски апелативен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници