Островът засилва мерките за сигурност по границите си

Островът засилва мерките за сигурност по границите си
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Великобритания засилва мерките за сигурност по границите и пристанищата си, в резултат на бруталния разстрел от ислямисти в редакцията на изданието "Шарли ебдо" в сряда. "Информацията, с която разполагаме, не оправдава промяна в нивото на тревога, но от предпазна гледна точка ние засилихме мерките за сигурност по границите", заяви говорителят на "Даунинг стрийт" 10. По думите му колите, които ще ползват ферибот, също ще бъдат обект на засилен контрол.

Освен това, видимото полицейско присъствие ще бъде значително по-голямо и ще се състои съвместно с френските власти - в Париж така и на Северната гара, откъдето тръгват влаковете за британската столица.

Ръководителят на британското вътрешно разузнаване МИ5 Ендрю Паркър изрази мнение, че нападението срещу сатиричното издание "ужасяващо напомня за намеренията на онези, които искат да ни наранят". Той изрази и "абсолютната си подкрепа" към френските власти.

Междувременно, британското знаме на "Даунинг стрийт" бе спуснато наполовина. "Ние подкрепяме и сме на страната на френския народ, след тези ужасяващи убийства, станали в Париж", написа от своя страна в социалната мрежа "Туитър" британският премиер Дейвид Камерън.

#Лондон #полиция #Шарли #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници