Поздрав с гнили ябълки за правосъдния министър пред ВСС

Поздрав с гнили ябълки за правосъдния министър пред ВСС
Сред протестиращите бяха и бащи, ограничени от съдебни решения да виждат децата си Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестиращи поздравиха с елха, окичена с гнили ябълки, министъра на правосъдието Христо Иванов, който дойде във Висшия съдебен съвет да даде обяснение за твърденията си, че изборът за председател на Върховния касационен съд (ВКС) е бил предрешен.

Звучеше и чалгата "За милиони няма закони" като израз на оценката за морала на висшите магистрати.

Една година писмата и жалбите им остават без отговор, казаха граждани. Те поискали преразглеждане на дела за отнети имоти, които според тях не са решени според истината. Имали и подозрения за корупция.

Протестиращите ще започнат учредяване на гражданска инициатива с искане Народното събрание да приеме, че съдиите и прокурорите са длъжностни лица. Така според тях те ще носят наказателна отговорност за извършените престъпления по служба.

Тук беше и Карло Луканов като представител на Организацията на бащите, както сам той обясни, защото и те са дискриминирани и жертва на система.



Според протестиращите стратегията за съдебна реформа няма да промени нещата в системата. Недоволните заявиха още, че реално разпределение на властите няма и очевидно членовете на ВСС са зависими поради начина им на избиране.


#Висш съдебен съвет #магистрати #гнили ябълки #правосъден министър #Христо Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници