Татяна Дончева за лицемерието на белия свят

Татяна Дончева за лицемерието на белия свят
A A+ A++ A

Инцидентите като този във френската столица имат обяснение, което ние, християните, не търсим. Това мнение за кървавия атентат в Париж изрази пред Нова тв Татяна Дончева. Бившият депутат от левицата, сега лидер на самостоятелна политическа формация, се обяви против лицемерието на белия свят.

Нещо ни се губи - минаха доста години от 11 септември, а нещата не затихват, ескалират. Защо това се случва, запита Дончева.

Тези хора очевидно имат различно мислене от нашето. Бихме ли могли да съжителстваме, ако им прилагаме като възрастни даскалици нашето мислене за света?

"Свободата на словото за нас е висша ценност, вие арабелите, мангалите не желаете да се съобразявате с нас", даде пример тя за погрешния според нея подход.

Замисляли ли сме се какво означава карикатурата на пророка Мохамед? Ние бихме ли възприели така карикатури на Христос?

Дончева разказа за опита си в афроамериканско семейство в Лондон по време на езиков курс - "Видях колко сепарирано е това общество", каза тя. На практика бившите коренни жители са били принудени да напуснат колониите, но те не са равнопоставени, няма интеграция в новата им родина.

Белият свят, лицемерно представяйки новото им положение като права на човека, на практика ги игнорира, посочи Татяна Дончева.

Ние, пришълците в ЕС, също усещаме този двоен стандарт в онова общество. Да, вече можем да пътуваме, но вижте отношението. Това очевидно - ако продължи по този начин - ще се изостри, убедена е лидерката на "Движение 21".

Тежко и горко на общества, които са принудени да живеят заедно, а не са единни, заключи Дончева.

#атентат #Татяна Дончева #Шарли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници