ДСК алармира за вирус срещу мобилното й приложение

ДСК алармира за вирус срещу мобилното й приложение
Снимка: www.banker.bg
A A+ A++ A

Банка ДСК предупреди за вирусна атака срещу мобилното й приложение. Вече са регистрирани няколко случая на заразяване на компютъра (интернет браузъра) на клиенти на банката.

От банката обясниха, че вирусът подменя началната страница на ДСК Директ като приканва потребителят да инсталира на мобилния си телефон мобилна антивирусна програма, като за целта се изисква той да посочи мобилния си номер, на който впоследствие се изпраща SMS с линк към нерегламентирана инсталационна програма, се посочва в съобщението на банката. Мобилното приложение, което се предлага да бъде инсталирано, заразява и мобилния апарат на потребителя, при което се опитва да прихване получаваните SMS-и към този номер, включително тези от банката.

Потребителите трябва да знаят, че банка ДСК няма подобно предложение.

В сряда банкоматите, собственост на банка ДСК, отказаха да изпълняват заявки за теглене, алармираха граждани. В същото време пред клоновете се бяха оформили дълги опашки.

Потърсени за информация, от банката потвърдиха пред Novinite.bg, че имат технически проблем. Обяснението им беше, че имат "претоварване след празниците".

#ДСК #банкомати #банка #вирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници