Фандъкова призова: Почиствайте леда пред блока, иначе - глоба!

Фандъкова призова: Почиствайте леда пред блока, иначе - глоба!
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова столичани да почистват снега и леда пред домовете си, защото ще бъдат налагани глоби на фирмите и гражданите, които не изпълняват задълженията си и не почистват снега и леда. Това заяви тя в сутрешния блок на бТВ в сряда.

"Етажна собственост трябва да се организира при почистването на тротоарите, а ако не го направи, подлежи на глоби. До момента са наложени 160 глоби по фиш, които са в размер на 10 лева”, подчерта Фандъкова.

„Това са средства, които се събират веднага. В противен случай физическите лица подлежат на санкция до 500 лева. Трудно се налагат глобите, защото не е лесно на инспекторите да се свържат директно с домоуправителите. Апел към гражданите ми е да имаме съзнанието да почистваме пред блоковете си, защото зимата е тежка”, каза още тя.

Приоритет са и улиците и булевардите, по които се движи масовия градски транспорт. По думите на кмета сериозен проблем са и ледените висулки и по тази причина звеното за реакция при кризи обикаля града. Там, където има висулки под мостове и подлези, реагират веднага.

#Йорданка Фандъкова #София #зима #лед #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници