Оперираха Росица Янакиева за отстраняване на аневризъм

Оперираха Росица Янакиева за отстраняване на аневризъм
A A+ A++ A

Зам.-шефката на парламента Росица Янакиева, която бе приета по спешност във Военномедицинска академия, е под наблюдение след претърпяна операция за отстраняване на аневризма в мозъка. Това са обяснили от лечебното заведение с уточнение, че пациентката е имала от дете проблема с кръвоносния съд.

Операцията е извършена по безкръвен способ в 13 часа днес.  лекарите във Военно-медицинска академия са взели решение да направят безкръвна операция на Росица Янакиева.

Бившата кметица на Перник, сега депутат от партията на Георги Първанов АБВ, е била приета в понеделник със съмнения за инсулт. За щастие става дума за повърхностен аневризъм, който не е стигнал вътре в мозъка, обясняват медиците пред "24 часа". Близо денонощие те са наблюдавали състоянието на Янакиева, преди да се решат на оперативна намеса.

Следващите 24 часа са много важни за възстановяването на пациентката. Усложнение може да настъпи, ако се получи спазъм. Бившият президент живо се е интересувал през целия ден за състоянието й, пише изданието.

Запълването на аневризма става чрез сложен метод, който на непрофесионален език медиците наричат „запълване с перли”. Подобна безкръвна операция е била направена преди време успешно и на звездата Мадона, са казали още от ВМА.


#Росица Янакиева #аневризма #операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници