Гергов продаде за 7 млн. евро 80% от голфа при Равно поле

Гергов продаде за 7 млн. евро 80% от голфа при Равно поле
A A+ A++ A

Голф игрището край софийското село Равно поле вече има нов собственик - хонконгската фирма “България дивелъпмънт (Холдингс) Лимитид”. Инвеститорите са придобили 80% от съоръжението с планове да построят сателитното градче при Мусачево.

За това разказва пред “24 часа” кметът на община Елин Пелин Йордан Йорданов, който вече забелязва раздвижване сред местните собственици на земя в съседни терени.

Досегашният собственик Красимир Гергов остава с дял 20%. Според изданието той е получил 7 млн. евро за продажбата на мажоритарния дял.

Откритото през май 2012 година от тогавашния премиер Бойко Борисов и световноизвестния състезател по голф Пол Макгинли игрище разполага с 18 дупки, тренировъчно игрище с 21 бази, зона за къса игра и др.

Хонконгските милиардери, които влизат във владение, са направили и дарение 140 000 лева за изграждане на игрище за минифутбол, което да бъде сертифицирано по стандартите на ФИФА 1, хвали се още кметът и признава, че това им било мечта.

В същото време жителите на Мусачево очакват хонконгските инвеститори да водят преговори за 55 дка частни земи.

Държавните имоти, нужни за първия етап на градчето, 1 702 000 кв. м, още не са продадени. Вадени са обаче от общината данъчни оценки и скици на частни имоти, което означава, че има раздвижване, коментира кметът на Елин Пелин.

#Красимир Гергов #Равно поле #сделка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници