Миньори от „Чукурово“ вместо редовни заплати получават предизвестие за съкращение

Миньори от „Чукурово“ вместо редовни заплати получават предизвестие за съкращение
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Весто да получат вече редовно заплатите си, като новогодишен подарък, миньори от „Чукурово“ са „зарадвани“ с по-различен дар. Вчера 120 души са получили предизвестия за съкращение, съобщава Нова телевизия.

Хората ще бъдат освободени до започване отново на работа на мината, което ще стане през месец май, обясниха още от ръководството. Те ще получат заплати от 5 януари до 5 февруари, след което ако не започнат работа на друго място, ще получат заплата и от 5 февруари до 5 март. След това ще трябва да чакат доходи от държавата в лицето на Бюрото по труда.

Ръководителите обясниха, че е започнала процедура на спиране на дейността на дружеството за срок от повече от 15 дни. Тя е започнала на 17 декември. Текат и консултации със синдикатите.

Оставащите в мината 45 души главно ще поддържат електропреносната мрежа. Охрана на обектите и администрация от трима души също ще продължи да работи, поясниха от „Чукурово”.

Въпреки обещанието от страна на ръководството, че се предвижда мината отново да заработи май месец, хората не вярват това да стане.

 



#миньори #заплати #съкращения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници