Пуснаха онлайн регистър на болничните

Пуснаха онлайн регистър на болничните
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Онлайн регистърът на болничните листове вече заработи, но до шест месеца като преходен период за тестване на системата лекарите ще могат да издават болничен и на хартиен носител. 

От началото на годината личните лекари подават болничните листове в Националния осигурителен институт по електронен път. Така пациентите няма да губят един ден за преглед и поне още един ден, за да предадат болничния на работодателя. Забавяне се получаваше и от изчакването до 10-то число на всеки следващ месец, за да събере работодателят всички болнични и да ги предостави в НОИ.

Въвеждането на системата за подаване на електронен болничен обаче предизвика разнопосочни мнения сред джипитата. По думите им не е изключено и интернет връзката да им изиграе лоша шега.

Ако лично искате да проследите вашия болничен, трябва да отидете в НОИ и да си вземете личен идентификационен номер. С него по интернет ще може да следите движението на вашия болничен лист, да видите дали е одобрен и изплатен. Така ще сте сигурни, че обезщетението ви е гарантирано, съветват от НОИ.

#НОИ #болнични #лекари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници