Буреносен вятър вледенява почти цялата страна

Буреносен вятър вледенява почти цялата страна
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На днешния 4 януари е обявен жълт код в 19 области в страната за опасно силен вятър, съобщават от НИМХ. Бурната стихия ще вледенява областите Видин, Монтана, Враца, София, София – област, Перник, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Русе, Силистра, Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Хасково.

Очаква се да превали дъжд на места от изток на запад, който да причини поледици в Западна България, а в планините и в североизточните райони се очаква сняг. 

Минималните температури сутринта ще са от минус 4 до 1 градуса. Максималните ще са от 1-2 в североизточните райони, до 8-10 градуса в западната половина на Горнотракийската низина. В София минимална минус 4 градуса, максимална около 4 градуса.

Над планините облачността ще е значителна. Ще превалява слаб сняг, на височина под 1000-1200 метра ще преминава в дъжд. Ще духа силен северозападен вятър и с него температурите през деня ще се понижават. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 - около минус 3 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са от 4 по северното до 7 градуса по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 4-5 градуса.

#жълт код #ветрове #дъжд #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници