Опасност над главите на софиянци: ледени висулки падат от покривите

Опасност над главите на софиянци: ледени висулки падат от покривите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Опасност е надвиснала над главите на софиянци. След лекото затопляне ледени висулки започнаха да падат поголовно от сградите в столицата. До момента са подадени четири сигнала, директорът на Дирекция "Сигурност" към Столичната община Красимир Димитров.

В тази връзка от аварийно-спасителното звено към Столичната община проверяват за опасни ледени висулки на територията на София, съобщават от общината.

"Обхождат се места под мостови съоръжения, където има вероятност от образуването на висулки. Повечето са частни сгради. Това, което обиколихме са на бул. "България" , под "Владимир Вазов", на "Алея Яворов", на "Цариградско шосе" е имало образувани висулки, които са свалени. Повечето висулки са от частни сгради, високи, до които не можем да достигнем без специализирана техника и също е ангажимент и на частната собственост", каза още Димитров в ефира на БНР.

В акцията по свалянето на опасните ледени късове са се включили и екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението". От общината апелират хората да подават сигнали за опасни висулки на тел. 112 и в столичния инспекторат. За по-голяма сигурност се препоръчва на пешеходците да оглеждат под какви стрехи минават и по възможност да заобикалят опасните участъци.

#ледени висулки #софиянци #опасност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници