Над 1000 стигнаха до „Пирогов“ в новогодишната нощ

Над 1000 стигнаха до „Пирогов“ в новогодишната нощ
A A+ A++ A

През последните 24 часа през болницата за спешна медицина "Пирогов" са преминали около 1000 пациенти. Най-натоварено е било в травматологичния кабинет- поради метеорологичната обстановка и бомбичките, които продължават масово да се използват на празниците. Това съобщи доц. Асен Балтов - началник на първа травматологична клиника.

„В травматологичният кабинет са приети 35 пациенти за лечение. От тях 8 са с наранявания вследствие на бомбички или взривни вещества. Има един прострелян с газов пистолет пациент в областта на коляното и един прострелян с боен пистолет в областта на подбедрицата", отчете медикът доц. Балтов.

Той посочи още, че от тези 8 пациенти, две са деца под 16-годишна възраст, които не са със сериозни наранявания.
„Има друга голяма група пациенти, приети в токсикологичния кабинет. За разлика от миналата година, тази имаме 6 деца, приети с между 1 и 2 промила алкохол в кръвта, най-вече между 12-14-годишна възраст след злоупотреба с алкохол. В хирургичният кабинет са преминали 14 пациенти", отбеляза доц. Балтов. По думите му, най-общо, като преминали и приети за лечение пациенти, е имало в травматологичния и токсикологичния кабинети.

Що се отася до самата изминала година, медикът заяви, че през спешната част на "Пирогов" са преминали за периода 2014 година 210 хил. пациенти, от които 15% са здравно неосигурени.

"Това са пациенти, които са прегледани, обслужени, след което са били пуснати. Приетите пациенти тази година са 45 350 общо във всички клиники на "Пирогов", като 31 хил. от тях са били от София, а 14 500 от цялата страна", заяви Балтов.

По думите му, около 10% от тях са неосигурени, които в периода на лечение са започнали да се осигуряват, но въпреки това, част от тях – близо 280 пациенти, чието лечение е около 270 хил. лева, не са се осигурявали и лечението им е било за сметка на болница "Пирогов".

#Пирогов #спешен кабинет #пациенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници