Част от българите от ферибота-факла вече са в болница в Бриндизи

Част от българите от ферибота-факла вече са в болница в Бриндизи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Част от българите от ферибота-факла, който се запали край гръцките брегове, вече са настанени в болници в италианския град Бриндизи, а други трябва да пристигнат тази вечер, предаде Нова телевизия.

Галин Хайтов е един от настанените в болницата българи. Той е редовен пътник на фериботната връзка между Гърция и Италия.

Галин разказа, че решил да подремне, но се събудил след няколко часа от пушек и шум. След като разбира за заплахата той бяга на палубата. Той е сред първите качили се на спасителните лодки. Според него причината за аварията била птица.

Другите българи са останали повече от 48 часа по вода на студ и дори сняг. Те пътуват към Бриндизи с още 130 пасажерите.

Повече от 400 души бяха спасени, но съжаление броят на загиналите расте. Двама албански моряци са загинали при изтеглянето на кораба, след като били ударени от въже на котва.

По последна информация от италианските власти българите на борда на трагичния ферибот "Норман Атлантик" са седем. Припомняме, че в понеделник вечер Външно министерство излезе с данни, че българите са 11.

Оказа се обаче, че българските граждани Виолета Папарева и Димитър Дечев не са се качили на борда на ферибота. Техни близки подадоха сигнал в понеделник, че Папарева и Дечев са сред бедстващите на горящия ферибот. И двамата се намират в Гърция, съобщава МВнР.

 

#Галин Хайтов #Галин #Бриндизи #ферибот #жертви #спасители #„Норман Атлантик”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници