Оцелял българин от ферибота - факла: В рая съм, защото дойдох от ада

Оцелял българин от ферибота - факла: В рая съм, защото дойдох от ада
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Един от спасените българи от горящия ферибот "Норман Атлантик" сподели, че въпреки травмите и преживяното, в момента е в рая.

„Чувствам се в рая, защото аз дойдох от ада“, разказва Галин Хайтов в ефира на Дарик. Той обясни още, че в момента е в Италия, в болница. „Сега се чувствам прекрасно, въпреки че всичко ме боли и имам счупена ръка, натъртени места, но нищо не знам още. Сега ми правят изследвания“, разйазва Хайтов.

По думите му паниката е била извънредно голяма, защото всеки е искал да си спаси живота. „Видях в очите на хората не страх, а уплаха за живота им. Защото уплахата е друго, ти умираш", разказа спасенията българин.

Той обясни, че се вози с тези кораби вече 8 години и всяка седмица пътува за Италия. По думите му една спасителна лодка побира 150 пътници.

„В нашата лодка ние бяхме около 50 души. Нашата падна и падна сама, нещо й стана. Много беше силно вълнението. Голяма буря с дъжд, беше нещо страшно. Ние бяхме 10 часа с лодката във водата и не могат да ни спасят", разказа той.

Хайтов сподели, че благодари на Господ, че е останал жив.

„С другия българин - Красимир, се запознахме отначало съвсем случайно на кораба. Вечеряхме там и той каза, че отива да ляга в колата, защото нямаше каюти. Аз също си легнах в моята кола. Когато се събудихме, целият кораб гореше. Тръгнало от долния етаж, от тировете. Всички гуми гърмяха. А ние си спим. Но понеже познавам кораба и по усет покрай колите и стигнахме до стълбищата. Обувките ни се стопиха", спомня си Хайтов.

Заради инцидента, той е останал без документи.

„Вчера ми се обади посланикът от България и каза, че нямам никакви документи. Всичко ми изгоря, колата също. Нямам и пари в себе си. Искам само да се върна в България. Всички познати и приятели да знаят, че съм добре и съм в рая", допълни той.

 

 

#ферибот #горящ #българин #оцелял #Галин Хайтов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници