Жени и деца пищели като в "Титаник", споделя синът на оцелял българин от ферибота

Жени и деца пищели като в "Титаник", споделя синът на оцелял българин от ферибота
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Братът и синът на Галин Хайтов, един от българите, спасени от горящия ферибот "Норман Атлантик", разказаха, че той имал невероятен късмет, че е попаднал на първата спасителна лодка. Пред Нова телевизия във вторник двамата мъже от село Торос разказаха, че Галин е сравнително добре, но все още е в болница.

„Той пътува до Италия един-два пъти в месеца. Но това е първото му сериозно изпитание. Kато го чух за пръв път след инцидента, беше изплашен. Нормално е. било е голям ад. Каза, че жени, деца, както във филма „Титаник“ пищят. Лодките се блъскат една в друга“, казва синът на Галин Хайтов.

„Добре е. Чухме се снощи. Каза, че чака за операция на рамото. Настанен е в болница в Бриндизи. Но преди него имало още 25 човека, които щели да бъдат оперирани. Като започвал пожара, той е спял в камиона си. Събудили го викове на хора. Чул пукане на гуми. Излязъл, а тълпата го понесла напред. Изплашените хора го бутнали и той паднал. Вероятно така си е счупил рамото“, добави още той.

„Имал е късмет, че е бил сред онези, които са попаднали в първата спасителна лодка“, допълва бащата.

Припомняме, че в понеделник вечер Външно министерство обяви, че всички 11 българи на борда са били спасени. Един българин е настанен в болницата в Лече, а друг е в болницата в Бриндизи. Двамата са в добро общо състояние.

 

#Норман Атлантик #ферибот #Гърция #Галин Хайтов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай