Шефът на гранична полиция хвърли оставка

Шефът на гранична полиция хвърли оставка
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на Гранична полиция Захарин Пенов е подал оставка в събота сутринта. Това съобщи министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Пенов се е отказал от поста по морални причини, уточни министърът и добави, че е приел оставката.

Вътрешният министър е дал висока оценка за професионалните качества като ръководител на вече бившия шеф на гранична полиция.

Оставката на Пенов идва на фона на трагедията сполетяла служители на гранична полиция. При тежка катастрофа в нощта на 25 срещу 26 декември край село Горно Ябълково, община Средец, загина 34-годишният служител на Гранична полиция-Русе Асен Асенов. Той бе с 12-годишен стаж в системата, има две деца. При катастрофата пострадаха 14 гранични полицаи.

Те бяха транспортирани до болницата в Бургас. Шестима полицейски служители, пострадали при пътния инцидент, бяха настанени за лечение там без опасност за живота. Останалите 8 пострадали служители на МВР бяха освободени за домашно лечение.

По-рано днес стана ясно, че най-големият полицейски синдикат настоява в ръководството на МВР да има оставки заради трагичния инцидент край границата.

Министър Вучков е информирал още, че започва откомандироването на полицай от българо-турската граница. Той е представил три доклада в Министерски съвет за това как да се реши проблема на границата ни с Турция.

 

#Захарин Пенов #оставка #гранична полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници