Цената на тока се вдига през април или юни

Цената на тока се вдига през април или юни
Председателят на ДКЕВР обяви още, че дружествата спазват сроковете за отчитане, защото са й предоставили декларации за отчетите си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да има увеличение в цената на тока от 1 януари. Вероятността това да стане е през април или юни, обяви председателят на ДКЕВР Светла Тодорова в ефира на bTV. 

„Повишаването на цената на електроенергията не е единственият начин секторът да влезе в нормални релси и нормален начин на работа. Бих искала да видя реформи и ако няма никакъв друг начин, тогава ще се вдига цената”, каза Тодорова. 

По думите и дупките са две – една, която идва от подтиснати разходи и недостатъчно приходи, признати на НЕК, а от друга страна проектите, които тя изпълнява.

Тодорова посочи, че няма политически натиск за задържане на цената на тока. Въпреки това тя заяви, че е имало оказване на политически натиск досега. На обвиненията, че получава заплата в размер на над 10 000 лева, Тодорова отговори, че получава 4500 лева.

Председателят на ДКЕВР обяви още, че дружествата спазват сроковете за отчитане, защото са й предоставили декларации за отчетите си.

Преди дни премиерът Бойко Борисов нареди да се направят проверки в ЕРП-тата, след като до него е достигнал сигнал, че има отчитане за срока от повече от 30 дни. 

#ток #цена #Светла Тодорова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници