МВР официално: Петко Сертов е засечен в хотел в Гърция

МВР официално: Петко Сертов е засечен в хотел в Гърция
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изчезналият бивш шеф на ДАНС Петко Сертов е хотел в Гърция. Това стана ясно от думите на главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в специално изявление свързано с издирването на Сертов.

Бившият шеф на ДАНС, който е в неизвестност от 5 декември, се е регистрирал в хотел "Нана" в кв. Лариса, Атина, на 20 декември с българската си лична карта. Следващият ден е обикалял в района, разговарял е с различни хора на гръцки и английски. Вечерял е в таверната на хотела. На 22-и е напуснал хотела.

До преди няколко дни вътрешното министерство имаше информация, че бившият шеф на ДАНС е стигнал границата с Гърция, но нямаше официални данни от местната полиция за местонахождението му.

Светлозар Лазаров призова през медиите Петко Сертов където и да се намира, при първа възможност да покаже личната си карта в което и да е полицейско управление на територията на Европейския съюз. Това е необходимо, за да може да се прекрати процедурата по издирването му, уточни Лазаров.

Бившият директор на ДАНС Петко Сертов изчезна на 5 декември 18:00 часа. Той бе оставил вкъщи своите мобилни телефони.

Сертов бе обявен за общодържавно издирване, а от 9 декември се издирва и от Интерпол. На 14 декември вътрешният министър Веселин Вучков съобщи, че Сертов е напуснал страната в посока Гърция. В същия ден от Гранична полиция казаха, че нямат данни Сертов да е в южната ни съседка. Стана ясно и че международният паспорт на Сертов е в дома му. На 18 декември МВР отново съобщи, че Сертов е в Гърция. На 22 декември Вучков заяви, че до този момент нямат данни за престъпни посегателства срещу Петко Сертов.

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. до лятото на 2009 г., когато бе освободен от агенцията. По-късно той бе начело и на създадения през 2009 г. Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов бе негов ръководител до март месец 2013 година, когато бе освободен от премиера Бойко Борисов.

#Петко Сертов #хотел #Гърция #ДАНС #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници