Нова стачка на миньорите от Бургас, 45 души остават под земята

Нова стачка на миньорите от Бургас, 45 души остават под земята
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нова стачка предприеха миньори от Бургас. 45 души са влезли под земята тази сутрин, но са заплашили, че няма да излязат, съобщава БГНЕС.

Причината за предприетите стачни действия е забавянето на заплатите им. Те е трябвало да получат възнагражденията си на 15 декември, но това не се е случило. Този път стачката е без предупреждение.

Последното плащане на миньорите е било през октомври, когато те са получили аванс в размер на 350 лв. Мината е длъжник на енергодружества и частни фирми, а работниците са категорични, че този път няма да излязат, докато не получат заплатите си.

Ако миньорите останат под земята до края на деня, то ще се появи реална заплаха за живота им, тъй като няма да са дишали чист въздух повече от 12 часа.

По-рано тази година миньори от цялата страна излязоха на протести заради забавяне на заплатите. Стачката тръгна отново от Бургас, но се разпространи в цялата страна. Част от служителите останаха повече от определеното време под земята, а се достигна и до блокиране на пътища. Много граждани също застанаха на страната на стачкуващите. В крайна сметка възнагражденията на миньорите бяха преведени.

#миньори #стачка #заплати #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници