Йордан Опиц на свобода: Нека има закон за неизбежната самоотбрана

Йордан Опиц на свобода: Нека има закон за неизбежната самоотбрана
A A+ A++ A

Иконописецът Йордан Опиц излезе от затвора, след като излежа малко повече от половината си присъда за убийството на 26-годишен младеж, заподозрян за кражба в кооперацията му. Пред камерата на бТВ той отново се застъпи парламентът да разпише ясни законови правила за неизбежната самоотбрана, за да се знае кога един човек от жертва може да се превърне в престъпник.

От петте години затвор Опиц излежа малко повече от половината. От правосъдното министерство обясниха, че са предложили предсрочно освобождаване, защото художникът бил примерен, работил е и е изписал параклиса в затворническото общежитие в Казичене.

И след като е излежал присъдата си Опиц твърди, че не е виновен. „Искам всички хора да знаят, че това момче Мариян не е починало вследствие на произведения от мене изстрел. Лентата се връща винаги, когато съм сам, като на филм е”, казва той.

Мъжът е убеден, че държавата може да се справи с битовата престъпност.

Пред бТВ адвокатът Марин Марковски, който представлява семейството на застреляния младеж, заяви, че доказателствата по делото недвусмислено доказват вината на Опиц и че родителите не са получили от него нито стотинка от присъдената кръвнина.

#Йордан Опиц #присъда #убийство #самоотбрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници