Кои са най-добре платените музикални звезди?

Кои са най-добре платените музикални звезди?
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Доктор Дре е най-високоплатеният музикант с печалба от 620 милиона долара за 2014 година. 49-годишният рапър, продуцент и предприемач дължи част от състоянието си на супер успешна сделка през месец май, когато Apple купи компанията Beats (на която той е съосновател) за 3 милиарда долара.

Сделката не само изстреля Доктор Дре на върха на класацията, но и му осигури най-голямата отчитана някога преднина между първо и второ място в подреждането на Forbes.

Около половин милиард долара делят рапъра от Бионсе, която може да се похвали със 155 милиона долара печалба за тази година. Доходите на певицата се дължат на турнето ѝ Mrs. Carter Show, нейния албум-изненада, както и многобройните ѝ участия.

На трето място застава групата The Eagles с печалба от 100 милиона долара, която дължи главно на своето турне History Of The Eagles. На номер четири се нарежда Бон Джоуви, който отбеляза 30-тата си годишнина от първия си албум и спечели 82 милиона долара.

Номер пет е 65-годишният рокер Брус Спрингстийн с 81 милиона долара. Някои от по-младите изпълнители също се нареждат в класацията на Forbes. Това са например Кейти Пери с печалба от 40 милиона долара, Майли Сайръс с 36 милиона и Лейди Гага с 33 милиона долара.

Единствените музикални звезди под 30 години в топ 10 са Джъстин Бийбър с 80 милиона долара и групата One Direction с печалба от 75 милиона долара.

През 2013 година на първо място застана Мадона с печалба от 125 милиона долара, а през 2012 година първенец отново беше Доктор Дре със 110 милиона долара.

#Бионсе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"