Иванов призова за цялостно обновление на съдебния софтуер

Иванов призова за цялостно обновление на съдебния софтуер
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"От април 2013 година знаем за проблемите със сигурността в софтуера на съдебната система", призна правосъдният министър Христо Иванов в сутрешния блок на бТВ в петък. По негово мнение оттогава, когато е имало доклад, установяващ тези проблеми, Висшият съдебен съвет си е "затварял очите" за случаен избор на съдии.

Министърът призова ВСС да признае проблема и да даде решение на индикациите за нередности в системата.

"Очакваме доклада на ЕК в края на януари, от който трябва да се разбере дали България ще влезе с Румъния в Шенген и е много важно да се покаже адекватна реакция в този момент", категоричен бе той. "Моята цел е да стимулирам ВСС да си свърши работата и правителството да остане до края на мандата", добави още Иванов.

Относно думите на френския посланик, че има задкулисие в съдебната ни система и корумпирани съдии, министърът отново прехвърли отговорността на ВСС, който "трябва да си свърши работата". Той припомни, че срещу съдия Ченалова вече има заведено дело, което "виси" повече от година. 

"Трябва да се осигурят европейски средства за цялостно софтуерно обновление на съдебната система", убеден е Христо Иванов. Той е сигурен, че премиерът Бойко Борисов ще го подкрепи за тази стъпка. 

#Христо Иванов #ВСС #Румяна Ченалова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници