Жената доминира в леглото

Жената доминира в леглото
A A+ A++ A

Жената заема мястото на мъжа в леглото. Тя става доминиращият интимен партньор, който задава хода на сексуалния акт.

Така мисли всеки трети мъж (36,5%), показват резултатите от ново европейско проучване, направено през миналата година от ГФК (GFK - институт за маркетингови проучвания). На конгрес по мъжко здраве в Хамбург през уикенда анализ на изследването направи проф. Димитрис Хаджикристу. Той е началник на Катедрата по урология в солунския университет „Аристотел“ и бивш президент на Европейската асоциация по сексуална медицина.

Анкетирани са били 6315 мъже между 18 и 75 г. Всеки втори от тях (44,6%) споделил, че се усеща пресиран от интимната си партньорка, която изисква от него да влезе в образа на перфектния мъж: да е любящ съпруг, успешен бизнесмен, добър баща и идеален любовник. На фона на тази картина сексуалното общуване за мъжа става още по-трудно и заради факта, че всеки шести (или 16%) има проблем с ерекцията - т.нар. еректилна дисфункция (ЕД). Очаква се през 2025 г. броят на засегнатите да се увеличи двойно.

„Еректилната функция е барометърът, разкриващ колко здрав е мъжът. Защото ЕД е симптом за сериозни заболявания“, обясни проф. Хаджикристу. Той добави, че 64% от представителите на силния пол, които „засичат“ в леглото, имат съдречносъдово заболяване, диабет, хипертония, абдоминално затлъстяване (в областта на корема) и др. Затова лекарите съветват: имате ли проблем с ерекцията, веднага отидете на преглед. Еректилната дисфункция води и до психически страдания - съпрузите се чувстват депресирани, непълноценни, бързо се разяряват, което влошава качеството им на живот. Някои дори започват да мислят за развод, съобщиха още специалисти в Хамбург. / „Труд“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници