Родители не пускат децата си на училище след изнасилено дете в Дебелт

Родители не пускат децата си на училище след изнасилено дете в Дебелт
A A+ A++ A

Родителите в бургаското село Дебелт спряха децата си от училище, след като петокласник беше изнасилен от по-голямо момче в тоалетната на училище. Припомняме, че гаврата с 12-годишния Гошко беше извършена преди дни в тоалетната на училището от осмокласника Брайко. На ужасната сцена е присъствало друго момче, вече дало показания за всичко, което се е случило.

Междувременно стана ясно, че семейството и близките на малолетния изнасилвач са избягали от ромската махала в Дебелт, а той е в дом за временно настаняване, чието местонахождение се пази в тайна.

Ученици от Бургас, футболни агитки и жители на съседни села излизат днес в 12 ч. на протест в село Дебелт. Заради това в Дебелт са изпратени жандармерийски части, които следят за обществения ред.

Образователният министър Тодор Танев съобщи пред "Дарик", че е потресен от случая. Той се ангажира, че виновните ще бъдат наказани по действащото законодателство. „Действащият закон обаче не стига - нужно е да се инкриминира нехайството на ръководствата на училищата, които не са взели необходимите мерки, за да не се стига до такива случаи”, коментира още проф. Танев.

#Дебелт #училище #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници