"Ранобудните студенти" излязоха на протест срещу Бинев

"Ранобудните студенти" излязоха на протест срещу Бинев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ранобудните студенти" излязоха на протест срещу избора на Слави Бинев за шеф на парламентарната комисия по култура и медии. Те искат оставката и на министъра на културата Вежди Рашидов.

"Ранобудните" носеха плакати с надписи "За културата да ни слави, против културата да е на Слави", "Няма да се молим на икони, да спазвате закони" и др. 

Студентите протестираха на кръстовището пред Ректората, което бе временно блокирано, пред парламента, както и пред Народния театър "Иван Вазов".

"Всички помним как започна протестът миналата година, въпросът е в отношението. Това че успяха толкова леко да дадат комисията по култура, за да постигнат парламентарно мнозинство, означава, че културата отново няма да е приоритет”, заяви Румен Стоев пред бТВ.

"Ранобудните студенти" подкрепят трупата на Народния театър, която по-рано днес обяви, че е готова да подаде оставка, в знак на протест срещу избора на Слави Бинев.

Недоволството на студентите е провокирано отново и от назначаването на Волен Сидеров за заместник-председател на парламентарната комисия по външна политика, който по-рано днес сам се отказа от поста, както и от избирането на Делян Пеевски за член на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм.

 

#ранобудни #студенти #излязоха #протест #Слави Бинев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници