Брюксел размразява парите за регионално развитие

Брюксел размразява парите за регионално развитие
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Спрените пари по програма "Регионално развитие" тръгват отново към България. Това стана ясно на съвместната пресконференция на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, премиера Бойко Борисов и еврокомисаря по бюджета Кристалина Георгиева.

"Разбрахме се да създадем общ екип в Комисията и българското правителство, така че тези 4,5 милиарда евро да могат да работят за България. Второ, по спрените програми всички останали пречки се премахват, парите тръгват - по "Околна среда" вече вървят,

по "Регионално развитие" тръгват към България.

По новите програми, това са близо 16 милиарда евро, гарантираме, че работата започва веднага, за да могат парите да работят за нашите хора. И трето, да продължим активно да съдействаме на България да е готова да се възползва от инвестиционния план за Европа, така че да е между първите на опашката, когато той стане реалност", каза заместник-председателят на ЕК Кристалина Георгиева, цитирана от БНР.

Относно възстановените плащания по Програма "Регионално развитие", Жан-Клод Юнкер изрази надежда тези средства, както и парите, които България ще получи от европейските фондове до 2020-а да бъдат

използвани възможно най-добре за стимулиране на икономиката, заетостта и за подобряване на живота на хората.

Бойко Борисов специално благодари на всички партии в Народното събрание, които са направили необходимите компромиси, както и на министрите, благодарение на чиито усилия парите тръгват отново.

 

#спрени #пари #регионално развитие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници