Бедствено положение е обявено в Грамада

Бедствено положение е обявено в Грамада
A A+ A++ A

Обявиха бедствено положение в община Грамада. Според кмета Николай Гергов основната причина е липсата на електрозахранване.

Почти във всички населени места на общината по думите му няма ток. Продължава падането на дървета и клони, въпреки че аварийните групи са на място, кастрят и режат клоните, които са очаква да застрашат електропреносната мрежа.

"Почистваме и падналите от пътните настилки”, допълни още Гергов. Според него, се очаква до два дни обстановката в общината да се нормализира.

Със заповед на вицепремиера Томислав Дончев, който изпълнява функциите на министър-председател по време на посещението на премиера Борисов в Брюксел, на територията на областите Бургас, Ямбол, Хасково, Сливен и Видин е въведен в действие Националният план за защита при бедствие в частта „Наводнения”.

В област Видин е въведена и частта от Националния план за защита при обледеняване.Създадена е организация за наблюдение на всички водоеми в засегнатите райони, за възстановяване на нормалното функциониране на инфраструктурата и предприемане на действия за своевременно информиране, подпомагане и евакуация, при необходимост, на хората.


#Грамада #бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници