Сливенско и Бургаско са наводнени, Белоградчик бедства

Сливенско и Бургаско са наводнени, Белоградчик бедства
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Община Сливен е наводнена, пътища, дворове и земеделски земи са под вода заради излелите се над 22 л/кв.м валежи. Пороите наводниха участъци в района на пътя село Ковачите-Сливенски минерални бани и в самото село. Пътят село Николаево-Сливен в най-ниската си част също е под вода, съобщи агенция "Фокус". 

Наводнени имоти от дъжда и високите подпочвени води има в село Желю Войвода, Кермен и село Мечкарево. Сигнал за преливане и залети около 1-2 декара земеделски земи извън населено място има в района на село Гавраилово.

В Бургаско наводнени имоти има в общините Карнобат, Средец, Поморие. По-спокойна е обстановката в Несебър, Созопол, Царево и Малко Търново. От обедните часове е започнало контролирано изпускане и леко преливане през преливниците на язовирите „Камчия”, "Ясна поляна”, „Ново Паничарево”. По главния път Айтос-Карнобат има наводнени пътни участъци, но те не са затворени.

Белоградчик пък е пред бедствено положение. Зимната обстановка в общината е тежка от няколко дни. „Обледявания са причината за късането на кабели и спирането на електропровода на места в общината. Паднали дървета затрудняват движението по пътищата. Много тежка зимна картина. В момента тече обсъждане за пускане на заповед за обявяване на бедствено положение в община Белоградчик”, каза кметът Борис Николов.

#Белоградчик #Сливен #Бургас #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници