Слави Бинев: Ще изчистя образа, който ми налагат

Слави Бинев: Ще изчистя образа, който ми налагат
A A+ A++ A

Ще използвам всяка минута от времето, в което ме нападат, за да изчистя образа, който ми се налага - така възнамерява да отговори на обществените критики новоизбраният председател на парламентарната комисия по култура Слави Бинев.

"Един от моите таланти е веднага да виждам къде са проблемите", похвали се той пред Нова тв. Това по думите му го прави подходящ за поста, който му оспорват.

Трябва някой да има воля да посочи проблема, обясни Слави Бинев.

"Медиите трябва да бъдат осветени до физически лица", повтори позицията си той от периода, в който критикувайки управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ е нападал и медиите, които ги обслужват.

Медийният свят иска да бъде освободен от зависимостите, на които е подложен - икономически и политически, и аз ще се боря за това, увери парламентаристът. Той припомни, че именно неговата активност в Европейския парламент по темата е довела вицекомисаря Нели Крус в България, разтревожена за медийната свобода.

"Като председател може би ще бъда по-спокоен, с по- "бон тон", но дори и като член на тази комисия ще поставям всички въпроси, които засягат медиите", ангажира се Бинев.

"Да плюем назад и да вървим напред", призова той по повод на епизодите от миналото му, които се обсъждат.

"Констатацията че съм мутра с бухалка е внушение", категоричен е депутатът. На времето всеки перспективен е бил на прицел на мутрите - така Слави Бинев обясни множеството силови контакти, които е имал с известни фигури от подземния свят.

"Аз нямам конфликт с Бойко Борисов, а той има конфликт с мен", заяви Бинев. Неговата основна критика към премиера по повод предишното му управление е начинът, по който е упражнявал властта, се разбра от думите на депутата: " По голямо престъпление от разхищаването на ресурси е разхищението на човешки материал".

Хората от артистичните среди напразно се бунтуват срещу него, смята Бинев. Културата има нужда от човек, който да се бори.

"Проблемът не съм аз, проблемът е там, където се разпределят парите и се ръководи културата", посочи той.

"Бих се радвал моят протест на 22 септември 2013 да беше толкова рекламиран, колкото този сега", отбеляза депутатът за свикания днес протест срещу избирането му в градинката на "Кристал".

Тези, които си мислят, че са му поставили капан с предложението на тази комисия, са се объркали, смята Слави Бинев. Той вижда огромни възможности - чрез закон за меценатството и други актове, да работи за решаване на проблемите в областта на културата.

 

 

 

#Слави Бинев #парламентарна комисия #Нели Крус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници