Обжалват решението за отнемане лиценза на КТБ

Обжалват решението за отнемане лиценза на КТБ
A A+ A++ A

Решението на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ е обжалвано пред Върховния административен съд (ВАС) от фирмата на Цветан Василев - „Бромак", която е мажоритарен акционер в затворената кредитна институция.

Жалби против решението са подали и други акционери, както и много вложители на банката. Те посочват груби нарушения от БНБ и назначените от нея квестори на повече от 30 разпоредби, правила и процедури, предвидени в над 10 нормативни акта - директиви/регламенти на ЕС, закони, наредби, международни счетоводни стандарти и други.

Подаването на жалбите спира по закон производството по търговското дело в Софийския градски съд (СГС), образувано по искане на БНБ за откриване производство по несъстоятелност на КТБ до приключване на административноправния спор във ВАС.

Мажоритарните акционери в КТБ са подали и молби за встъпване по търговското дело в СГС, образувано по искане на БНБ за откриване производство по несъстоятелност на КТБ, за което вече е уведомена и БНБ.

Очаква се да не бъде проведено насроченото за 24 ноември открито заседание по делото, тъй като съдът по несъстоятелност вероятно ще спре производството по делото в закрито заседание преди тази дата.

Това обаче не спира изплащането на гарантираните по закон влогове на гражданите и други лица от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

#Цветан Василев #влогове #съд #обжалва #Корпоративна търговска банка #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници