"Коала дипломация" на срещата на Г-20

"Коала дипломация" на срещата на Г-20
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Срещата на върха на Г-20 в Бризбейн, където се усети полъх на студена война, донесе и задушевни моменти: Австралия въведе "коала дипломацията", предоставяйки на най-влиятелните политици в света възможност да прегърнат срамежливите двуутробни животинки, пише АФП в анализ след края на форума.

Макар да се спречкаха по въпроса за кризата в Украйна, американският президент Барак Обама и руският му колега Владимир Путин все пак споделиха приятни моменти, снимайки се, гушнали малка коала.

Снимки си направиха и първата дама на Китай Пън Лиюан, домакинът Тони Абът, президентът на Бразилия Дилма Русеф, канцлерът на Германия Ангела Меркел и други влиятелни политици.

По думите на гледача Ал Мучи кампанията няма за цел само да внесе забава в срещата на върха, а да привлече вниманието към намаляващия брой на коалите, което се дължи на човешката намеса в хабитата на животните.

Коалите не са в списъка на застрашените видове, но се смятат за "уязвими" и през последните години се полагат усилия за увеличаване на популацията им.

 

#коала #дипломация #среща на върха

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници