Sweet Chalga in Class

Sweet Chalga in Class
A A+ A++ A

Както се оказа тази седмица, децата са започнали да танцуват чалга в училище.

И то с представителна цел!

В случая – осмомартенски поздрав за дамите в общинската администрация на Видин и Регионалния инспекторат по образованието.

Както също се оказа, възпитаниците на  детска градина "Звънче" и на ОУ "Софроний Врачански" във Видин ходят на училище за да, измежду другото, танцуват на каквото им харесва и/или на това, което им каже хореографът Методи Филчев.

Не изглежда да има по-малко зло в случая – децата или ще бъдат оставени да правят каквото им харесва (в някакво подобие на Питър Пановия Невърленд?), или ще разчитат на вкуса на подчертано арогантен преподавател със съмнителни естетически разбирания.

Потърсен за коментар, образователният министър се опаси от обвинения в дискриминация при евентуални мерки във връзка с „Азис" казуса, отбеляза, че „този изпълнител" не е забранен със закон, и поясни, че няма пълномощията да забрани чалгата в училище.

Но дали все пак не трябва да се запише в закон, че в извънкласните инициативи децата имат право да не бъдат излагани на псевдо-изкуство и увреждащо такова?

Не-слушането на Азис едва ли се брои за дискриминация, защото той  отдавна не е просто представител на малцинствена група, било по етнически белег, било по сексуална ориентация.

Той е машина за пари чрез скандал и за скандал чрез пари.

Защо, в тази връзка, вниманието на деца  в предучилищна или ранно-училищна възраст изрично се насочва към Машината?

Може да са имали шанса да я пропуснат?

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници