22 „ангелски цветя“ от българи за белгийските деца

22 „ангелски цветя“ от българи за белгийските деца
Българи оставиха цветя в знак на съпричастност със загубата на Белгия и изразиха съболезнованията си в специална книга. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

22 бели карамфила оставиха в Посолството на Белгия у нас от Асоциацията на пострадалите при катастрофи в знак на съпричастност към трагедията на страната, която загуби 22 деца при жестока автобусната катастрофа в Швейцария.

„Цветята са бели, защото децата са чисти, неопетнени - това е ангелският цвят“, каза председателят на асоциацията Владимир Тодоров, цитиран от БГНЕС.

Българите бяха посрещнати от посланика на Кралство Белгия у нас Н. Пр. Марк Михилсен.

Той обясни, че в ежедневната си работа членовете на асоциацията всеки ден виждат болката и страданието на хората, които са се сблъскали с такива трагедии, и знаят, че няма разлика.

По думите му мъката на близките винаги е неописуема независимо дали умират деца в България, Афганистан или в сърцето на Европа.

„Това е една голяма трагедия – да се обърка редът – деца да умират преди родителите. Това отново идва да ни покаже, че трябва да продължим с усилията за намаляване на катастрофите“, каза Владимир Тодоров.

Той не пропусна отново да призове да продължава да се говори по тази тема, тъй като загубата на детски живот е безсмислена и може да се предотврати.

„Ние се чувстваме много засегнати от загубата на 22 малки деца. В такива моменти си даваме сметка, че има чувства, които са общи за всички нас, и има нещо, което бихме нарекли солидарност“, каза посланикът.

#Белгия #катастрофа #Владимир Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници