Сестрата на Лидия: Не знам кой я принуди да направи това

Сестрата на Лидия: Не знам кой я принуди да направи това
Лидия Петрова
A A+ A++ A

Сестрата на фотографката Лидия Петрова, която се самозапали пред президентството в понеделник, разказа нейната версия за случилото се със сестра й. Според нея, Лидия е била твърде усмихната и лъчезарна, за да посегне на живота си.

"Лидия беше много добра. Отказвам да повярвам, че е сторила такова нещо, не вярвам", заяви нейната сестра пред Нова телевизия, без да показва лицето си и да казва името си.

Тя не знае кой би могъл да принуди сестра й да направи подобно нещо.

„И за секти мислех. Не знам”, каза тя.

„Никой не каза каква е информацията. Как е разбрала като е толкова изгоряла, че е тя. Да звъннат на бившия й мъж. Ако си се качил в текси и миришеш на бензин, би направило впечатление. Била във фонтана и се поливала...”, изрази недоумението си от различните версии сестрата.

Тя разказа, че за последно е видяла Лидия преди две седмици заради един електроуред. Тогава е била усмихната и лъчезарна. Двете се посмяли и си поговорили. Не забелязала и следа от депресия. 

"Трябва да се търси истината за това, което се случи, всеки дава различни версии: Къде е истината?, пита  тя.

Сестрата на Лидия каза също, че атентатът в Бургас е отключил страх у нея: „Тя беше притеснена, защото атентатът беше спрямо евреи. А нейното дете учеше в еврейското училище. Доста време имаха колебания дали да го преместят”.

Не е известна причината, поради която Лидия е посегнала на живота си, но е сигурно, че актът й е израз на крайно отчаяние, коментират психиатри. 

В понеделник пред президентството се събраха десетки хора на бдение "Не на отчаянието" заради самозапалването на Лидия Петрова. Събралите се хора запалиха свещ и казаха, че по този начин изразяват своята съпричастност към семейството на Лидия, която е в "Пирогов" с 90% изгаряния и минимален шанс за живот. 

#Лидия Петрова #Лидия #самозапали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници