Пуснаха тото хакерите на свобода

Пуснаха тото хакерите на свобода
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Братовчедите Николай и Продан Маринови, които опитаха да присвоят джакпота в тотото, остават на свобода срещу гаранция от 2000 лв. за всеки. Софийският апелативен съд (САС) не откри достатъчно данни, че двамата могат да се укрият или да направят нов опит да измамят Българския спортен тотализатор (БСТ). Решението на магистратите е окончателно.

Почти 3 месеца след като бяха задържани по обвинение, че чрез измама са опитали да присвоят джакпота от 5 млн. лв., братовчедите Николай и Продан Маринови ще се приберат в родната Варна. САС не откри категорични доказателства, че именно 19-годишните младежи са автори на престъплението.

Николай и Продан са с установени адреси и без криминално минало. По делото са събрани почти всички възможни доказателства, а и от месец насам нови факти не са установени, мотивираха решението си апелативните съдии.

И докато защитата на братовчедите твърди, че именно БСТ е настоявал момчетата да дойдат да си приберат печалбата от близо 5 млн. лв., Николай Маринов в последните си думи пред съда обясни, че използвал компютърните си умения винаги за обществени дейности в образователни институции.

Припомняме, че през август 19-годишните момчета от Варна Николай и Продан Маринови направиха опит да фалшифицират резултатите от 51-ви тираж на играта "6 от 49" и да присвоят джакпота от 5 026 320,60 лева, но опитът им беше прихванат от системата на БСТ.

#тото #джакпот #Николай Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници