Радан Кънев: Ако предложат да съм аз, приемам

Радан Кънев: Ако предложат да съм аз, приемам
A A+ A++ A

Председателят на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев пусна лъч светлина в преговорната мъгла. Днес той написа в профила си във "Фейсбук", че би приел да стане премиер.

Готовността му да оглави изпълнителната власт при оформилата се вече двупартийна коалиция е с условие: ясна подкрепа на политическия съюз, в който участва, и на семейството му.

Ето какво публикува в профила си Кънев тази сутрин:

"И тъй като положението е повече от сериозно: Тази сутрин проведох личен разговор с г-н Борисов. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена. Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си."

Само преди два дни подхвърленото от водещия преговори с РБ Томислав Дончев, че ще подкрепят и Кънев за премиер, ако бъде предложен, бе прието полусериозно.  Днес очевидно имаме промяна и уплътняване на този вариант.

#правителство #премиер #Бойко Борисов #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници