Родител атакува лекари заради мумифицирано бебе

Родител атакува лекари заради мумифицирано бебе
A A+ A++ A

Варненец подаде жалба в полицията за това, че от болницата са отказали да предадат на семейството му тялото на мъртвородено бебе.

Случаят предизвика вниманието на медиите най-напред заради особените медицински обстоятелства - жена роди здраво бебе със секцио, а при операцията бе изваден и мумифициран близнак, който се е развивал в утробата й докъм 5-я месец.

От МБАЛ „Света Анна“ във Варна обясниха, че подобни случаи са известни в медицината като „Синдром на изчезващия близнак“. Родилката е посещавала редовно консултации за бременни и е гледана на ехограф. Единият плод е бил разглеждан като отпечатък върху плацентата. Възможно е да става дума за пропуск, но не и за лекарска грешка, каза известният АГ специалист проф. д-р Иван Козовски. 

Жената е постъпила в родилното на 27 октомври, когато е бил терминът й. Секциото е направено на 30 октомври, тъй като лекарите се страхували от преносване.

След раждането бащата подал жалба до полицията - имал съмнения, че вторият плод не е загинал, тъй като не е даден за погребване.

От болницата отхвърлиха категорично твърдението, като посочиха, че по време на секциото е имало 2 групи студентки, освен това не се касае за мъртво бебе, а за мъртъв плод, който не подлежи на погребение.

При „Синдром на изчезващия близнак“единият се резобира, но може да оцелее до 5-и или 6-и месец. Ако близнаците са двуячни, опасност за другия няма. Ако обаче са едноячни, двете бебета загиват, което понякога носи тежки последствия и за родилката, кобясни проф. Козовски.

Източник: Черно море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници