Митрополит Николай нарече Хелоуин празник на Сатаната

Митрополит Николай нарече Хелоуин празник на Сатаната
Митрополит Николай Снимка: www.gustonews.bg
A A+ A++ A

В проповедта си по време на празничната света литургия, която отслужи, пловдивският митрополит Николай нарече празнуващия се тези дни Хелоуин, празник на Сатаната, на демоните, чужд за духа на нашия народ. Митрополитът отслужи литургия за Деня на народните будители в неделното училище към средновековния манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча" в Кърджали.

„И това е защото от призива на отец Паисий до днес ние не сме се променили ни най-малко. Готови сме да взаимстваме всичко - дори онова, което е вредно, което е лошо, което е пагубно за нашия народ и за нашите души", каза в проповедта си митрополит Николай, цитиран от "Дарик".

Той обаче остана доволен, че в Кърджали се среща с деца, които не празнуват Хелоуин, а празнуват деня на Свети Козма и Дамян, Деня на народните будители, деня, в който почитаме паметта на своите починали близки - Задушница.

„Денят на будителите не е само празник на историята, а е и празник на настоящето, на перспективното благоденствено бъдеще на нашия народ", каза пловдивският владика.

 

#Николай #Кърджали #Деня на народните будители #Хелоуин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници