Търсят пари за филм за "Нова генерация"

Търсят пари за филм за "Нова генерация"
A A+ A++ A

Младият творчески екип на BkkB films събира пари за създаването на филм "Нова Генерация Завинаги“.

Сценарната структура на филма – „Нова Генерация Завинаги“ е изградена върху текста на едноименната поема на Димитър Воев – „Нова Генерация Завинаги“ . Поемата е разделена на четри части, всяка с отделно заглавие, като по този начин е разделен и филма – на четри отделни части, свързани по между си по логика на повествованието.

„Със съзнанието за огромната тежест на очакванията на всички останали, за които имената Нова генерация и Димитър Воев са много повече от имена, се наехме със заснемането на пълнометражен документален филм“, казват творците.

 

Димитър Воев,   Снимка: godlieb.blog.bg

Първата част на филма – „Проект“ разглежда миналото, възникването на група Нова генерация, социо-културната обстановка в България тогава, идеи, идеология, настроения...

Втората част – „Комплекс“ е посветена на Воев и неговата съпруга – Нели Недева-Воева. Тя ще бъде представена в импресионистично- сюрреалистичен стил, чрез глас зад кадър и текстове, които той е писал за нея и текстове, които тя е посветила на него (като разговор между тях); особено осветление (синкаво-лилави нюанси), метафорични елементи (една птица), дим...

Третата част – „Поредица“ – разглежда релацията тогава-сега, контюитета на идеи, послания, има ли го, няма ли го, какво се е променило и какво не..

Четвъртата част – „Радост“ – разглежда размисли за бъдещето, идейните послания и завещания на Воев и Нова Генерация за идната Нова Генерация...

Като цяло текста на поемата и въпросите, задавани към участниците представляват разговор между Димитър Воев и неговите най-близки.

Проектът е събрал част от сумата, необходима за заснемането, но има нужда от допълнително подпомагане.

Можете да подкрепите филмовия проект финансово  чрез Фондация "Димитър Воев - Нова генерация" - За филмовия проект на Биляна Кирилова и Борис Кънчев - "Нова Генерация завинаги".

Банкова сметка за дарения:
BG02CECB979020D7262500

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници