Кунева удължи срока за референдума

Кунева удължи срока за референдума
A A+ A++ A

Разширеното ръководство на ДБГ е решило да удължи срока за вътрешнопартийния референдум за участие в управлението по искане на част от партийните организации и отделни членове, които са изявили желание да упражнят физически, а не по електронен път на правото си на глас.

Досега над 70 % от структурите са се включили в допитването, като са отговорили на въпросите дали са съгласни "Реформаторският блок" да участва в коалиционно правителство в рамките на новоизбрания парламент и с кои партии.

"Меглена Кунева обяви, че ще информира председателството на "Реформаторският блок" за резултатите от референдума, за да са наясно с волята на членовете на ДБГ, но след приключването и на физическото гласуване ще бъдат оповестени резултатите, още повече че така няма да се повлияе и на следващ кръг преговори за съставяне на правителство", посочва пресцентърът на ДБГ.

Димитър Танев беше избран днес за зам.-председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ) на провеждащия се в Стара Загора Национален съвет на партията. Другият зам.председател остава Найден Зеленогорски, съобщава пресцентърът на партията.

Танев беше избран на изборите на 5 октомври за депутат от Стара Загора, а впоследствие беше посочен като представител на ДБГ в преговорния екип на "Реформаторския блок" за консултациите с ГЕРБ за съставяне на коалиционно управление.

Уставът на партията допуска още двама зам.-председатели, а имената им се очаква да бъдат предложени в впоследствие от лидера на партията Меглена Кунева, се посочва в съобщението.


#Движение България на гражданите #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници