Според Цацаров няма данни Цветан Василев да е застрашен

Според Цацаров няма данни Цветан Василев да е застрашен
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров отхвърля възможността мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев да даде показания с конферентна видеовръзка от Белград и да получи защита като свидетел.

За подобна възможност говори  пред бТВ по-рано днес един от адвокатите на банкера, Христо Ботев. Другият защитник Константин Симеонов каза в сряда, че Има информация за подготвяна физическа саморазправа с Цветан Василев.

За да станеш защитен, трябва да има реална опасност, коментира Цацаров. Според него обаче никой до момента  не е предоставял данни, които да обосноват такава опасност. "Аз тези данни ги чувам само от телевизионните студия",  каза главният прокурор.

Законът за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, дава възможност да бъде защитен и обвиняем, но при наличие на реална опасност, добави Цацаров.

Цветан Василев и съпругата му не са обвиняеми по повод новото разследване, образувано по материали от Лихтенщайн, каза още главният прокурор.

Според публикации по неназовани източници Цветан Василев е предупредил, че ако бъде приет законопроект на ДПС за КТБ, той ще даде пресконференция в Белград, на която ще разкрие всички зависимости на многото политици, имащи отношения с КТБ.

#Сотир Цацаров #Цветан Василев #Корпоративна търговска банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници