Оперираният отец Иван: В приюта ме чакат 280 души

Оперираният отец Иван: В приюта ме чакат 280 души
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като претърпя катастрофа в нощта срещу сряда, отец Иван от Нови хан остава в болницата без опасност за живота, но в тежко състояние. Той е опериран по спешност, съобщи лекуващият му лекар д-р Николай Харалампиев от Клиниката по травматология и ортопедия към пловдивската университетска болница „Св. Георги".

Свещеникът е стабилизиран след сложна операция на дясното бедро, продължила три часа и половина. В бедрото му е поставен титаниев застопоряващ пирон. Отец Иван е постъпил с травма на главата, гръдния кош, счупена на 2 места бедрена кост и тежка травма на меките тъкани на крака. Загубил е около 3 литра кръв.

„Секунди след катастрофата видях иконите на Света Богородица и Света Петка край мен. Мисля, че те ме спасиха", разказа пред журналисти отец Иван. Той пътувал заедно с 60-годишния си шофьор по пътя между Цалапица и Съединение, когато си разкопчал колана и се обърнал да вземе бутилка кола от задната седалка. Секунди по-късно катастрофирали. От удара отец Иван излетял през предното стъкло и паднал пред колата.

Двамата с шофьора му пътували за освещаването на курбан на близък приятел на свещеника в Съединение. По препоръка на отец Иван човекът всяка година колел животно заради тежък инцидент преди години, при който едва оживял.

„Аз ще се оправя, но в приюта ме чакат 280 човека, които имат нужда някой да се грижи за тях. Трябват дърва за отопление, храна, зимнина, защото зеленчуците ни тази година загинаха заради лошото време", разказа отец Иван. 

Отец Иван ще остане около 10 дни в Клиниката, за премиен през рехабилитация и ще ходи с патерици. Възстановителният период ще продължи между четири и шест месеца, уточни д-р Харалампиев. Докато той се възстановява, в приюта ще го замества синът му отец Григорий.

#отец Иван #Нови хан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници